Atopische dermatitis

Dermatitis of eczeem (waarvan er verschillende types bestaan) kenmerkt zich in hoofdzaak door een ontstekingsreactie in de huid, waardoor irritatie ontstaat.

De meest voorkomende vormen van dermatitis zijn irritatief en contactallergisch eczeem als gevolg van een al dan niet beroepsgebonden blootstelling aan respectievelijk irriterende of allergieopwekkende chemische stoffen en fysische factoren. Bij deze vormen van eczeem is het in de eerste plaats belangrijk het contact met de uitlokkende stoffen of factoren te vermijden. Daarnaast is er ook plaats voor een farmacologische behandeling.

Atopische dermatitis of atopisch eczeem daarentegen is te wijten aan een abnormale gevoeligheid van de huid, die daardoor snel geïrriteerd raakt. Door de verminderde gevoeligheidsdrempel gaat de huid sneller jeuken. Deze aandoening komt vooral bij kinderen voor. Bij atopische dermatitis is het niet alleen belangrijk de jeuk te bestrijden, maar ook het ontstekingsproces in de huid te temperen.

Daarvoor is er het EMUTOPIC gamma dat een exclusieve werkzame stof bevat: emoe-olie. Deze olie staat bekend voor haar ontstekingsremmende, verzachtende en regenererende eigenschappen, die in talrijke wetenschappelijke studies konden worden aangetoond.
RefineKlik hier voor meer informatie

NeoStrata Clarifying Cleanser

Klik hier voor meer informatie