FERNBLOCK®

De basis van alle Heliocare® producten

De basis van alle Heliocare producten is Fernblock, de enige technologie ter wereld die een allround zonnebescherming biedt.

Fernblock is het resultaat van onderzoek door de IFC-groep in samenwerking met Harvard Medical School naar een afdoende bescherming tegen lange- en kortetermijnschade aan de huid als gevolg van blootstelling aan de zon.

Natuurlijke bescherming

Fernblock dankt zijn beschermende eigenschappen aan Polypodium leucotomos, een tropische varensoort uit Centraal-Amerika die van het leven onder water naar een leven aan land geëvolueerd is door zelfbeschermende herstelmechanismen te ontwikkelen. De Chorotegas indianen in Honduras ontdekten als eersten de opmerkelijke eigenschappen van deze varen voor de huid.

Korte- en langetermijnbescherming

In de atmosfeer zijn er verschillende soorten straling die door hun agressieve karakter de huid ernstige schade kunnen toebrengen. De meeste zonnebrandcrèmes beschermen wel degelijk tegen UVB-stralen, maar laten UVA-stralen tot in de diepere huidlagen door. Het zijn net die UVA-stralen die verantwoordelijk zijn voor langetermijnschade aan de huid.

De combinatie van Fernblock met geavanceerde fysische en chemische zonnefilters beschermt de huid tegen agressieve zonnestralen en voorkomt zowel kortetermijnschade (zonnebrand) als langetermijnschade (vroegtijdige huidveroudering, vlekken, verminderde immuunweerstand, lichtovergevoeligheidsreacties, huidkanker).

Daarenboven is Heliocare 360° het enige product dat een brede bescherming tegen het volledige zonnespectrum biedt: UVB, UVA, IR-A en zichtbaar licht.

Vier beschermingsniveaus


HELIOCARE®

Bescherming tegen de zon, 365 dagen per jaar.
De technisch en cosmetisch hoogstaande Heliocare producten bieden maximale bescherming in vederlichte formules.

Heliocare Oral ULTRA D Heliocare 360° 360° Airgel SPF 50+ Heliocare Color Compact SPF 50 Light, Oil-free Light, Brown, Oil-free Brown Heliocare Spray SPF 50