RETINSPHERES®

De basis van de Neoretin® en Biretix® producten

Retinoïnezuur is een farmacologische molecule die bijzonder efficiënt is gebleken bij bepaalde bepaalde huidproblemen zoals acne, een door de zon verouderde huid en pigmentatiestoornissen. Ze is echter niet vrij van nevenwerkingen, die bovendien vrij ernstig kunnen zijn (ontsteking, irritatie).

Wat zijn Retinspheres?

De RetinSphere technologie berust op een innovatieve combinatie van twee cosmetische retinoïden die hetzelfde effect hebben als retinoïnezuur, echter zonder de huid te irriteren.

  • Hydroxypinacolon retinoaat: een retinoïnezuurderivaat waarvan de zuurtegraad werd verminderd om huidirritatie tot een minimum te beperken.
  • Retinol in glycosferen: retinol of vitamine A is een molecule die hetzelfde effect heeft als retinoïnezuur, maar met minder nevenwerkingen. Ze is echter veel minder stabiel. De glycosferen in de RetinSpheres zorgen ervoor dat retinol stabiel blijft, ze beschermen de molecule tegen oxiderende omgevingsfactoren en zorgen er tevens voor dat ze in de diepere epidermislagen kan dringen.

Hoe werken Retinspheres?

  • RetinSpheres bevorderen de ontwikkeling en de differentiatie van de epidermiscellen en helpen zo vlekken, lijntjes en uitdrukkingsrimpels te verzachten.
  • Ze werken op de synthese van tyrosinase in, een enzym dat bij de melanineaanmaak betrokken is, en helpen zo een vlekkerige teint te egaliseren.
  • Ze normaliseren de architectuur van het follikelepitheel, maken de poriën vrij en helpen op die manier onzuiverheden te voorkomen.

In de Neoretin producten werd naast de RetinSphere technologie ook het Whitening Booster System verwerkt, een krachtig depigmenterend systeem met zes werkzame stoffen die de melanineaanmaak op alle niveaus aanpakken en zo de pigmentatie normaliseren en vlekken helpen te voorkomen.


BIRETIX®

Innovatie in de cosmetische behandeling van acne
Vitamine A-zuur zonder agressieve nevenwerkingen of lichtovergevoeligheid.
Biretix werkt talgregulerend , antibacterieel en antioxiderend.
Verzorgende ingrediënten kalmeren en regenereren de huid.


NEORETIN®

Doeltreffend ophelderend verzorgingsprogramma
Een combinatie van de Retinsphere- technologie en het Whitening Booster System voor een zichtbaar ophelderend effect op de huid.

BiRetix Duo Neoretin Discrom Control Serum