Fernblock Technologie

Fernblock® is het kernbestanddeel van Heliocare®, onze cosmetische zonnebeschermingslijn.

Dit is een extract uit de varen Polypodium leucotomos, waarvan de doeltreffendheid in talrijke wetenschappelijke publicaties werd aangetoond. De Fernblock Technologie® is de enige technologie ter wereld die een volledige bescherming tegen de zon garandeert. Deze technologie, die door Cantabria Labs werd ontwikkeld in samenwerking met Harvard Medical School, omvat een uniek beschermingssysteem tegen lange- en kortetermijnschade aan de huid als gevolg van blootstelling aan de zon.

Fernblock® is echter meer dan alleen maar zonnebescherming: het beschermt op wel vier verschillende niveaus om huidveroudering door de zon en huidkanker te helpen voorkomen.


Natuurlijke bescherming

Fernblock® dankt zijn beschermende eigenschappen aan Polypodium leucotomos, een tropische varensoort uit Centraal-Amerika die van het leven onder water naar een leven aan land geëvolueerd is door zelfbeschermende herstelmechanismen te ontwikkelen. De Chorotegas indianen in Honduras ontdekten als eersten de opmerkelijke eigenschappen van deze varen voor de huid.

Korte- en langetermijnbescherming

In de atmosfeer zijn er verschillende soorten straling die door hun agressieve karakter de huid ernstige schade kunnen toebrengen. De meeste zonnebrandcrèmes beschermen wel degelijk tegen UVB-stralen, maar laten UVA-stralen tot in de diepere huidlagen door. Het zijn net die UVA-stralen die verantwoordelijk zijn voor langetermijnschade aan de huid.

De combinatie van Fernblock® met geavanceerde fysische en chemische zonnefilters beschermt de huid tegen agressieve zonnestralen en voorkomt zowel kortetermijnschade: zonnebrand als langetermijnschade: vroegtijdige huidveroudering, vlekken, verminderde immuunweerstand, lichtovergevoeligheidsreacties, huidkanker.

Vier beschermingsniveaus

  1. Beschermt tegen zonne-erytheem: Fernblock® verhoogt de weerstand van huid en slijmvliezen tegen de zon en versterkt de huideigen bescherming tegen zonnebrand door UVB.
  2. Antioxiderende en anti-agingeigenschappen: een innovatieve combinatie van UV-filters en Fernblock® beschermt de huid tegen vrije radicalen die de huidarchitectuur kunnen aantasten. Daardoor droogt de huid minder uit en ontstaan er minder snel rimpels en vlekken.
  3. Bescherming en herstel van het DNA: een overdosis zon is nefast voor de huid, omdat bepaalde zonnestralen ons genetisch materiaal kunnen aantasten. In sommige gevallen zijn de gevolgen daarvan heel ernstig (huidkanker). Fernblock® helpt dergelijke schade te beperken en de nefaste gevolgen van UVB-stralen te herstellen.
  4. Bescherming van het immuunsysteem: UV-stralen verzwakken de immuunweerstand van de huid. Na orale toediening zorgt Fernblock® ervoor dat de huidcellen zich beter kunnen verdedigen tegen agressieve omgevingsfactoren.

Daarenboven is Heliocare 360° het enige product dat een brede bescherming tegen het volledige zonnespectrum biedt: UVB, UVA, IR-A en zichtbaar licht.

Uw huid ook optimaal beschermen tegen de zon?

Bekijk de producten van Heliocare

© 2019 HDP Medical International - Stationsstraat 167, 9250 Waasmunster (BE)
BTW BE 0447.956.985 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér