RETINSPHERES®

De basis van de Neoretin® en Biretix® producten

Retinoïnezuur is een farmacologische molecule die bijzonder efficiënt is gebleken bij bepaalde huidproblemen zoals acne, een door de zon verouderde huid en pigmentatiestoornissen. Ze is echter niet vrij van nevenwerkingen, die bovendien vrij ernstig kunnen zijn: ontsteking, irritatie.


Wat zijn Retinspheres?

De RetinSphere technologie berust op een innovatieve combinatie van twee cosmetische retinoïden die hetzelfde effect hebben als retinoïnezuur, echter zonder de huid te irriteren.

  • Hydroxypinacolon retinoaat: een retinoïnezuurderivaat waarvan de zuurtegraad werd verminderd om huidirritatie tot een minimum te beperken.
  • Retinol in glycosferen: retinol of vitamine A is een molecule die hetzelfde effect heeft als retinoïnezuur, maar met minder nevenwerkingen. Ze is echter veel minder stabiel. De glycosferen in de RetinSpheres zorgen ervoor dat retinol stabiel blijft, ze beschermen de molecule tegen oxiderende omgevingsfactoren en zorgen er tevens voor dat ze in de diepere epidermislagen kan dringen.

Hoe werken Retinspheres?

RetinSpheres bevorderen de ontwikkeling en de differentiatie van de epidermiscellen en helpen zo vlekken, lijntjes en uitdrukkingsrimpels te verzachten. Ze werken op de synthese van tyrosinase in, een enzym dat bij de melanineaanmaak betrokken is, en helpen zo een vlekkerige teint te egaliseren. Ze normaliseren de architectuur van het follikelepitheel, maken de poriën vrij en helpen op die manier onzuiverheden te voorkomen.

In de Neoretin producten werd naast de RetinSphere technologie ook het Whitening Booster System verwerkt, een krachtig depigmenterend systeem met zes werkzame stoffen die de melanineaanmaak op alle niveaus aanpakken en zo de pigmentatie normaliseren en vlekken helpen te voorkomen.

Uw teint egaliseren dankzij de RetinSphere technologie?

Ontdek de Neoretin verzorgingsproducten voor uw huid

© 2018 HDP Medical - Stationsstraat 167, 9250 Waasmunster (BE) - BTW BE 0447.956.985 - algemene voorwaarden - privacy policy - sitemap Quoted: Websites met méér