SCA Technologie

De belangrijkste natuurlijke bron van huidregeneratie

SCA Biorepair is een gloednieuwe technologie waarmee de celregeneratie kan worden gestimuleerd. SCA wordt bereid uit het gezuiverde slijm van een slak (Cryptomphalus aspersa) en is dankzij zijn antioxiderende en herstellende eigenschappen een natuurlijke bron van regeneratie voor de huid. Het bevat essentiële bestanddelen voor het herstel van de huid en helpt daardoor de biochemische processen die door agressieve omgevingsfactoren zijn aangetast te herstellen. Dit is met name het geval bij radiodermitis en huidveroudering door de zon.


Krachtige regeneratie en antioxidatie

Cryptomphalus aspersa reageert op agressieve omgevingsfactoren door een glycoproteïnecomplex af te scheiden, SCA genoemd, dat de aangetaste huidstructuren van de slak in minder dan 48 uur helpt te regenereren en tegen bacteriële infecties en tumoren helpt te beschermen. Deze uitzonderlijke eigenschappen waren voor Dr. Rafael Abad (een radioloog) de reden om verder onderzoek te doen naar het nut van deze stof in de behandeling van huidletsels bij patiënten die radiotherapie ondergingen (radiodermitis). De krachtige regenererende en antioxiderende werking van SCA kon bij deze patiënten klinisch worden aangetoond.

Daarna werd het onderzoek uitgebreid naar huidveroudering en de gevolgen van agressieve dermo-esthetische ingrepen die de natuurlijke regeneratiecapaciteit van de huid aantasten:

  • Huidveroudering door de zon en huidveroudering als gevolg van agressieve weersomstandigheden, vervuiling, enz.
  • Dermo-esthetische behandelingen (laser, peelings, dermabrasie, fillerinjecties, enz.).
  • Agressieve dermatologische behandelingen zoals orale en topische retinoïden, cryotherapie, fotodynamische therapie en antibiotica.

Hoe werkt de SCA Biorepair technologie?

Bij huidveroudering door de zon en na dermo-esthetische ingrepen zijn de fundamentele elementen in de huid aangetast. Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat SCA Biorepair het herstel van de epidermis via verschillende mechanismen bevordert:

  • Antioxiderende werking, waardoor vrije radicalen worden geneutraliseerd en er ook minder vrije radicalen worden aangemaakt. Daardoor blijft het risico op schade aan de huid beperkt.
  • Stimulatie van de groei van de fibroblasten, verbetering van de celweerstand en activering van het celmetabolisme, waardoor de huid er jonger uitziet.
  • Anticollagenasewerking, waardoor het aangetaste collageen wordt vernieuwd en er nieuw collageen wordt aangemaakt. Beide processen helpen de extracellulaire matrix te verjongen.
  • Verbetering van de elasticiteit en de hydratatie van de huid.

Door zijn regenererende en antioxiderende eigenschappen beschermt SCA de huid tegen agressieve omgevingsfactoren en helpt het schade aan de huid te voorkomen. Het herstelt de aangetaste huid en heeft bovendien een sterk hydraterend en verstevigend effect op de huid. SCA verbetert significant tekenen van huidveroudering door de zon doordat het rimpels doet vervagen en de rimpeldiepte vermindert. Het maakt de huid weer stevig, zacht en soepel en herstelt haar hydratatiepeil.

Endocare is de enige productlijn waarin de SCA Biorepair technologie werd verwerkt. Deze productlijn werd speciaal ontwikkeld om tekenen van huidveroudering door de zon te behandelen en de door dermo-esthetische ingrepen aangetaste huid te herstellen.

Uw huid beschadigd en verouderd door de zon?

Verzorg en bescherm je huid met Endocare producten

© 2018 HDP Medical - Stationsstraat 167, 9250 Waasmunster (BE) - BTW BE 0447.956.985 - algemene voorwaarden - privacy policy - sitemap Quoted: Websites met méér