Al onze producten zijn te koop bij de apotheek en online apotheek.

« Terug

ALFAHYDROXYZUREN

AHA’s (AlfaHydroxyZuren) werken op alle huidlagen in om de huidtextuur te verbeteren, de huid op te helderen en de poriën te vernauwen. Ze gaan het ontstaan van grote melanineklonters tegen en verminderen daardoor bruine vlekken, zodat de huid er egaler en helderder uitziet. Ten slotte maken ze de huid dikker, waardoor rimpels van binnenuit gladgestreken worden.

Glycolzuur
Glycolzuur is een natuurlijke werkzame stof uit rietsuiker. Het werkt exfoliërend, egaliseert de pigmentatie, vernauwt de poriën en verzacht lijntjes en rimpels. De NeoStrata producten met glycolzuur danken hun efficiënte werking aan hun uitgekiende pH en optimale concentratie. De amfotere formules werden dan weer speciaal samengesteld om roodheid en irritatie tot een minimum te beperken.

Belangrijkste voordelen van glycolzuur:

Sterk exfoliërend

 • Bevordert de natuurlijke afschilfering van de huid en optimaliseert de keratinisatie

Anti-agingeffect (bevestigd in wetenschappelijke publicaties)

 • Maakt de huid dikker
 • Verbetert de kwaliteit van de elastinevezels
 • Maakt de huid steviger en elastischer
 • Verzacht lijntjes en rimpels

Doet de glycosaminoglycanen (GAG’s) in de huid toenemen, waardoor de huid compacter wordt en rimpels van binnenuit gladgestreken worden

Verzacht pigmentatievlekken

 • Gaat het ontstaan van grote melanineklonters tegenen werkt ophelderend

Citroenzuur
Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten en is een krachtig alfa/bètahydroxyzuur dat vaak wordt gebruikt om specifieke huidproblemen aan te pakken. Door zijn preventieve antioxiderende werking en corrigerende anti-agingwerking helpt het een zonbeschadigde huid te verbeteren.

Amandelzuur
Amandelzuur komt van nature in amandelen voor en is een lipofiel alfahydroxyzuur, wat betekent dat het vlot opgenomen wordt door een vette huid. Het is dan ook aangewezen voor dit huidtype. Amandelzuur heeft naast een verouderingsbestrijdende werking ook een natuurlijke antibacteriële werking en vermindert het talgoverschot zonder de huid uit te drogen.

POLYHYDROXYZUREN

PHA’s (PolyHydroxyZuren) hebben een uitgesproken anti-agingwerking zonder de huid te irriteren. Deze zuren versterken de beschermende huidbarrière, verzachten roodheid en zorgen ervoor dat de huid beter bestand is tegen irriterende stoffen. PHA’s zijn van nature vochtinbrengend en uiterst stabiele antioxidanten die een droge huid hydrateren en een zonbeschadigde huid verbeteren.

Polyhydroxyzuren en bionzuren:

Uitgesproken anti-agingeffect zonder de huid te irriteren

 • Maximale anti-agingwerking, te vergelijken met alfahydroxyzuren
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Versterken de huidbarrière
 • Krachtige antioxidanten die glycatie (weefselverharding door suikeropstapeling) tegengaan
 • Sterk hydraterend

De evolutie van huidverzorgingsproducten met hydroxyzuren

1e generatie: AHA’s (glycolzuur, citroenzuur)

2e generatie: PHA’s (gluconolacton)

 • Gluconolacton – Polyhydroxyzuur uit glucose (in maïs)

3e generatie: Bionische PHA’s (lactobionzuur, maltobionzuur)

 • Lactobionzuur – Bionzuur uit lactose (in melk)
 • Maltobionzuur – Bionzuur uit glucose (in maïs)

Gluconolacton
Gluconolacton is een niet-irriterend PHA dat van nature in de huid voorkomt en over uitgesproken anti-agingeigenschappen beschikt. Het is zo mild dat het zelfs geschikt is voor een gevoelige huid die geplaagd wordt door roodheid of na cosmetische behandelingen. Gluconolacton versterkt de huidbarrière, maakt de huid minder gevoelig voor irriterende stoffen en verzacht roodheid. Het beschermt bovendien het collageen in de huid door glycatie tegen te gaan. Niet onbelangrijk: gluconolacton veroorzaakt geen zonovergevoeligheid.

Lactobionzuur en maltobionzuur
Lactobionzuur en Maltobionzuur zijn gepatenteerde niet-irriterende zogeheten “bionische” PHA’s die uit natuurlijke suikers worden verkregen. Deze bionzuren helpen huidveroudering door de zon te voorkomen en een zonbeschadigde huid te verbeteren. Zo verminderen ze lijntjes en rimpels, egaliseren ze een onregelmatige pigmentatie, vernauwen ze grove poriën en verzachten ze een ruwe huid. Ze maken de huid bovendien steviger door de MMP-enzymen te neutraliseren die verantwoordelijk zijn voor collageenafbraak (en daardoor ook voor het ontstaan van rimpels en een uitgezakte huid). Het zijn natuurlijke bevochtigende bestanddelen die vocht vasthouden en zo een hydraterende barrière op de huid vormen. Lactobionzuur is overigens een krachtige antioxidant die wordt gebruikt om oxidatieve schade aan transplantatieorganen te voorkomen.

AMINOSUIKERS / AMINOZUREN

De nieuwste doorbraak in de NeoStrata technologie is een aminozuurderivaat en een niet-zure aminosuiker (beide werkzame stoffen werden door NeoStrata gepatenteerd). Deze “state of the art” bestanddelen helpen het natuurlijke huidvolume op te vullen om lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen.

Aminofil®
Aminofil® is een revolutionair derivaat van tyrosine (een aminozuur) dat door NeoStrata werd ontdekt. Het helpt het natuurlijke huidvolume op te vullen om lijntjes en rimpels (fronsrimpels, diepe groeven, kraaienpootjes, uitdrukkingsrimpels) zichtbaar te verminderen. Bovendien heeft het een globaal anti-agingeffect op een zonbeschadigde huid.

Gepatenteerde aminosuikertechnologie

 • Snel zichtbaar volume-effect op de steunstructuren in de huid (bewezen op histologische huidcoupes)
 • Ideaal voor diepere rimpels
 • Verhoogt de glycosaminoglycanen (GAG’s) in de huid (o.a. hyaluronzuur)
 • Bevordert de collageenaanmaak door de fibroblasten

NeoGlucosamine®
NeoGlucosamine® is een niet-zure aminosuiker die de huid in alle zachtheid exfolieert en lijntjes en rimpels vermindert. Door haar exfoliërende werking verzacht deze stof bruine vlekken en acne. NeoGlucosamine® wordt ook als bouwsteen voor hyaluronzuur (een huideigen filler) gebruikt, waardoor de huid compacter wordt en lijntjes en rimpels van binnenuit worden opgevuld. Het resultaat is een stevigere, als het ware gelifte huid.

NeoGlucosamine® heeft een egaliserend effect op de pigmentatie.

 • Gaat het effect van tyrosinase tegen (een belangrijk enzym voor de melanineproductie)
 • Exfoliërend effect op bestaande pigmentvlekken
 • 8% NeoGlucosamine® 2x/dag verbetert een vlekkerige pigmentatie met 33% na 12 weken (37 proefpersonen).

Ontdek de weldaden van de AHA Technologie in alle producten van Neostrata

Bekijk de producten van Neostrata

© 2021 HDP Medical International - 9250 Waasmunster (BE)
BTW BE 0447.956.985 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér